Titlu în ceaţă!

Etapa 20 a turnat şi mai multe incertitudini în ceea ce priveşte desfăşurarea competiţiei de mai departe, inclusiv soarta titlului. Surprize, reveniri şi dezamăgiri: în 3 cuvinte despre etapa curentă.
Bomba etapei a explodat la Galaţi! Dacă la prima vedere gălăţenii începeau să-şi adauge deja 3 puncte dintr-un meci înca nejucat, pe teren situaţia s-a dovedit altfel. Dupa o perioadă de secetă şi neputinţa care a durat 10 luni, Gloria Buzău a obţinut prima victorie în campionat, în actuala ediţie. Nu se ştie cît de tîrziu, dar cert este că şansele de salvare de la retrogradare sunt minime.
steaua-iasiDinamo se împiedică chiar în Groapă de ocupanta penultimului loc, CS Otopeni. După un meci slab, în care au strălucit mai mult paradele lui Lobonţ decît puţinele ocazii ale atacanţilor alb-roşii, liderul la zi a pierdut 2 puncte grele (trîntind la pămînt nervii lui Cristi Borcea) şi începe să resimtă în ceafă respiraţia urmăritoarelor.
După 2 remize albe, Rusescu şi Varga au adus 3 puncte trupei lui Dan Petrescu, apropiindu-se la doar un punct de Dinamo, care începe sa calce strîmb tot mai des. După o săptămînă în care zvonurile despre plecarea fostului internaţional român în Turcia erau tot mai intense, cele 3 puncte pică tocmai bine, deşi oficialii echipei încă îndeamnă jucătorii să fie realişti şi să coboare cu picioarele pe pămînt.
În derby-ul etapei şi-au dat întîlnire echipele feroviare, CFR Cluj şi FC Rapid. După 2 reprize total diferite una de alta, echipele s-au despărţit amical, împărţind cîte un punct, care nu cade prea bine niciuneia dintre echipe. După 45 de minute de dominare a CFR-ului, dar cu greşeli de finalizare, în repriza a 2-a lucrurile au stat altfel. Fulgii care încă înainte de startul meciului nu prevedeau nimic bun, s-au înteţit, acoperind terenul cu o plapumă albă de nea pe care străinii Clujului făceau patinaj artistic, în timp ce rapidiştii ratau ocazii din poziţii clare de gol. Arbitrul întîlnirii, Augustus Constantin, a fost nevoit să întrerupă de 2 ori meciul, dar pînă la urmă jocul a continuat, deşi pe alocuri controlul mingii era imposibil din cauza zăpezii, iar la final rezultatul de 0:0 a mulţumit ambele echipe.
Declaraţii:
A.Jindra, antrenor CFR Cluj „În prima repriză am fost peste ei, dar pauzele ne-au încurcat. A doua repriză am avut probleme în spate, dar în principal, ninsoarea a fost principala problemă. Mara, la primul joc ca titular, s-a descurcat bine, iar lipsa lui Dubarbier nu s-a simţit. Cînd vom trage linie vom vedea dacă am cîştigat un punct sau pierdut 2.”
M. Rada, antrenor Rapid „A fost un meci disputat, dar vremea a stricat spectacolul. De aici încolo ascensiunea către titlu va fi mai grea. Am fost împiedicaţi de starea terenului să jucăm mai bine, dar în general sunt mulţumit.”
Declaraţii Marian Rada exclusiv Sport Plus:
marian-rada-and-nicolae-maneaIon Gnatiuc: Domnule Rada, felicitări pentru rezultat! Ce i-a lipsit Rapidului să plece cu 3 puncte de la Cluj?
M. Rada:
„Ne-a lipsit determinarea, ducerea jocului în faţă, mai multă concentrare. Nu am fost serioşi la ocaziile mari pe care le-am avut, ne-a lipsit atenţia la bara lui Pitbull.”
I.G.: Mai are şanse Rapidul să ia campionatul?
M. Rada:
„Eu cred în şansele noastre şi îmi doresc să iau campionatul cu Rapid. Mereu am spus că atîta timp cît avem şanse matematice, continuăm să luptăm.”
I.G.: Pe zăpadă, în a 2-a repriză, echipa s-a descurcat mai bine. Cum explicaţi?
M. Rada:
„Se văd avantajele cantonamentului de la Braşov!” (rîde)
I.G.: Cu ceva timp în urmă echipa era dată ca şi retrogradată, acum e foarte aproape de podium…
M. Rada:
„Nu era vorba de retrogradare din cauza jocului, ci din cauza problemelor financiare. Situaţia e sub control acum. Rezultatele din retur sunt o palmă pentru cei care au afirmat că vom retrograda sau nu au crezut în şansele noastre.”
Cert este faptul că, în pofida rezultatului rezultatului, CFR a pierdut mai mult de 2 puncte. Accidentarea lui Cadu din prima repriză este gravă şi îl va face pe acesta să rateze tot returul.
În Ghencea, duşul rece după înfrîngerea de la Braşov şi-a arătat efectul. După un joc nu prea bun, dar mulţumitor, în simbioză cu inspiraţia lui Zapata, Steaua a reuşit prima victorie din 2009, dar rămîne în continuare certată cu fanii, care continuă războiul cu conducerea, rămînînd indiferenţi la bannerul afişat de jucători în debutul meciului „Împreună suntem mai puternici”.
În alte 2 meciuri tari, favoritele au confirmat. Vasluiul lui Viorel Moldovan si Craiova lui Napoli au invins clar în deplasare cu 3:0. Coincidenţă, fiecare echipă a realizat cîte o dublă. Bistriţa s-a dovedit neputincioasă în faţa unei echipe bine puse la punct ca Vasluiul şi se menţine în zona nisipurilor mişcătoare, iar lumina Farului abia de pîlpîie, în condiţiile celei de-a 2-a înfîngeri din retur şi a nesigurei poziţii 13 pe care o ocupă.
FC Argeş a pierdut pe terenul de pe care acum o săptămîna steliştii plecau ruşinaţi, iar FC Timişoara nu a reuşit decît un egal cu Gaz Metan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s