2:0 si Opozitia este favorita la calificarea in Parlament!

JOSDupa evenimentele din 1989 si inca altele istorice care au avut legatura de aceasta palma de pamant, ceea ce s-a intamplat in acest sfarsit de primavara si inceput de iunie reprezinta cea mai mare provocare pentru tara noastra. Mereu am spus ca merita sa treci prin cele mai grele incercari, sa te tarasti in genunchi, sa induri frig si foame daca stii ca ceea pentru ce lupti merita. Si de fiecare data cand eram convins ca merita sa lupt pentru ceva, am facut-o pana la capat.

Spun astea deoarece, desi s-au intamplat atatea cu statul nostru in aceste 2 luni de zile, spun cu fermitate ca se merita. 2 luni am incercat sa refacem ceea ce niste nimicuri au distrus in 8 ani, iar sansele de a reveni pe sine ( dupa deraierea comunista ) sunt acuma destul de mari. Pentru ca atunci cand altii paseau intr-un nou mileniu, cu ganduri luminoase pentru o mie de ani care isi desfaceau aripile, noi am facut si mai rau, intorcand-ne in haosul din care de numai 10 ani iesisem…

Este 4 iunie, dar in sufletul meu inca se mai pastreaza amprentele bucuriei. O bucurie fireasca oarecum, am prevazut intr-un post ca 3 iunie va fi ziua in care opozitia va demonstra ca are sange… De acum incolo vom incepe sa folosim trecutul (fosta opozitie) si prezentul (nu “vom face din Moldova o tara democratica” – vorba lu vova, ci “suntem o tara democratica!”). Si in general, vom scoate termenul de “opozitie” din uz si din vocabular. Pentru ca ceea ce a facut acest grup unit de 41 de oameni (oameni, nu comunisti!) va duce la disparitia acestei posturi de a fi mereu in lupta cu cineva (nu sunt obisnuit sa fim fata in fata cu noi, mereu obisnuit ca exista cineva rosu si rau acolo, in parlament care ne va rau si impotriva caruia luptam).

Simt aceasta fericire in tot ceea ce ma inconjoara. Pentru ca oamenii care stiu sa se bucure, stiu sa si piarda, nu sa distruga parlamente si guverne de ciuda ca propria prostie nu a reusit intr-o multime de oameni care a mai ramas cu speranta.

Asta este. Astia suntem noi. Pentru ca peste 50 de ani sau peste 100 de ani, in manualele de istorie a romanilor!!! (nu integrata, ca la incompetentii astia), nepotii nepotilor mei vor citi ca Republica Moldova a fost ultimul stat european in caer a fost regim comunist. Spun doar atat, nu zic ca ar mai fi posibilitatea ca Republica Moldova sa nu mai existe la momentul cand se va vorbi despre asta.

Dar despre UNIRE in alte randuri si timpuri. Acum plec din nou fericit la somn. Am intrat in istorie. Pacat ca pe usa din spate.

Advertisements

2 Responses to 2:0 si Opozitia este favorita la calificarea in Parlament!

 1. victor says:

  Dupa cum stii, 2-0 e cel mai periculos scor…Comunistii se vor regrupa la pauza si ar putea intoarce scorul si totodata soarta partidei, a Moldovei…a noastra pentru totdeauna

  • Dymitryos says:

   Sper ca de aceasta data adversarul sa nu iasa cu suporterii pe stadion si sa incerce cu toate metodele neortodoxe sa intrerupa meciul. Oricum, avem “15 minute” in care trebuie sa gandim bine si sa punem lucrurile la punct ca lumea, daca vrem la masa bogatilor.
   Sper ca arbitrii sa fie corecti, adica sa traga cu noi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s