România și-a desemnat campioana

Din sezonul fotbalistic 2011-2012 au mai rămas să se dispute 2 formalități: mâna de meciuri care nu contează nicicum, pentru că lucrurile sunt clare atât la vârf, cât și la baza piramidei și decernarea medaliilor de campioni, care de această dată vor merge la Cluj, în Gruia, după ce au fost botezate la Galați, călite la Brașov și prin birourile comisiilor de arbitri.

Meciul cu Steaua București, de duminică, va fi o simplă formalitate. Arpad va coborî din lojă împreună cu domnul doctor și alături de eternul căpitan Cadu vor bea din cupă o șampanie care va avea gust de greșeli favorabile de arbitraj, meciuri cu echipe care au depus tot efortul ca echipa din Gruia să găsească culoarul către gol chiar și atunci când li se împleteau picioarele și nu puteau părăsi linia de 16 metri. Artificii, imnul Ligii Campionilor, lume multă și coruptă – ingredientele care se vor amesteca pe lângă băncile de rezerve ale stadionului cfr-ist imediat după fluierul de final a unei brigăzi de arbitri, cel mai probabil, din străinătate – asta ca să se demonstreze că arbitrii străini pot greși chiar mai urât decât ai noștri.

În ritm de urale de de voci de mii de suporteri înregistrate pe cd și difuzate prin boxele de la stadion, jucătorii vor face turul terenului cu tricouri de campioni pe ei, cu medalii la gât și cu trofeul mult râvnit în mână, dar care a devenit tot mai pângărit în ultima vreme. În toată euforia evenimentului la care Măruță va veni cu a sa canapea, iar cei de la prosport vor da inele de campioni, sper ca bravii noștri clujeni să nu uite să dea câte un tricou și o medalie lui Petre Grigoraș și clubului Pandurii, lui Dorinel Munteanu și gălățenilor săi, celor de la Brașov, președinților de comisii de arbitri Avram și Crăciunescu, care, apropo, sper să nu se certe cine are ponderea mai însemnată în hotărârea campioanei, precum și discipolilor acestora, iar la final, cu inelele de campioni, să se logodească cu sus-numiții pentru o nouă reușită în sezonul următor, cu urări de “la anul care vine, să ne întâlnim cu bine”. Pentru că așa e la români, bine faci, bine găsești.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s