De ce il intalnesc moldovenii pe Ponta cu proteste?!

Zilele astea premierul Romaniei si plagiatorul-sef Victor Ponta va efectua o vizita la Chisinau. Nu stiu daca e una turistica, nu stiu daca e una de lucru, dar vizita premierului se presupune a fi intampinata cu valuri de proteste pe care, sincer, nu le inteleg.

Traian Basescu a dat liber la vize, burse de studii si cetatenii pentru basarabeni mai mult ca niciodata pana acum, deschizand putin cate putin supapa prin care Moldova a scos nasul in Europa, permitandu-i sa viseze deja la trafic liber si aderare. Explicati-mi va rog care e diferenta dintre cineva care iti face bine si cineva care nu iti face nimic, pentru ca in afara de faptul ca a limitat numarul de sectii de votare din Moldova, ce rau le-a facut Ponta moldovenilor care nu se pot hotari inca de care parte a Prutului sa fie – si cu Rusia e cald si bine, dar parca tot mai frumos e la babe prin Italia si usurinta cu care ajungi acolo cu pasaportul rosu. Sunt curios cati, din cei peste 100.000 detinatori de cetatenie se vor inghesui la urne in 29 iulie si mai sunt curios cati dintre ei vor mai fi la fel de patrioti ca pana acum in caz ca drumurile catre Europa ar fi inchise de o eventuala suspendare din UE? Va promit ca foarte putini.

Basescu are si el greselile lui de presedinte, asa cum le-a avut fiecare pana acum. Moldovenii nu au cum insa sa stie aceste lucruri, pentru ei importanta fiind “priseaga” pe care au dat-o la “gheneralinoe consulistvo” din orasele pe unde acestea au fost deschise. Moldoveanul nu are cum sa stie cum e de trait in Romania si cum e, fiind in Romania, sa te bucuri seara ca esti presedinte si dimineata capsunarii din strainatate sa decida cu nu mai esti. Numai Mircea Geoana o stie. Moldoveanul insa a strans actele pentru redobandirea cetateniei si cand i s-a spus ca Basescu i-a dat cetatenie si lui mereu trebuie sa ii multumeasca, indiferent ce va face Basescu cu el va vota!

Si inainte de a-i da peste nas cu Constitutia Romaniei si cu copy-paste-ul, moldovenii sa aiba grija intai sa se hotarasca de a cui parte is, sa isi faca ordine in Constitutia lor si sa puna lucrurile la punct care nu sunt deloc putine, apoi sa se apuce de dat lectii lui Ponta, cat de masterand si de plagiator nu o fi el!

p.s. In SUA, detinatorii de green card se pot afla pe teritoriul tarii, pot circula liber, pot lucra si daca o fac platesc taxe. O droaie mare de detinatori de pasapoarte romanesti nu locuiesc in Romania, nu platesc taxe, nu lucreaza in tara… atunci cum pot avea ei dreptul sa decida pentru cei care fac asta?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s