Cum să cheltui aiurea vreo 20.000.000 euro?

Organizezi un referendum. Asta e cheia de succes a unei idei idioate de a irosi banul public. Banii care vin impozitele și taxele plătite de cetățeni alimentați cu promisiuni de creștere economică și bunăstare sunt irosiți într-un referendum prezența căruia a fost sub pragul constituțional.

Eu aș vota pentru o lege care i-ar obliga pe toți cei cărora li se trezește dorința de referendumuri să fie buni și să achite din buzunarul propriilor afaceri costurile pe care acesta le implică, nu de alta, dar mi-e frică ca mâine sau poimâine demnitarii vor veni cu alte proiecte din acestea care ne împing mai urât în haos decât în avânt economic. Cu tristețe mă gândesc că dacă își manageriază la fel de bine afacerile ca și gestionarea banilor publici și a deciziilor de importanța majoră în stat, mă mir că încă nu au dat faliment!

Până una alta, Traian se întoarce la Cotroceni. Societatea civilă trebuie să o ia de la capăt și în loc să lupte cu un front, vor avea de tăiat și valurile, de astă dată pline de mândrie că scapă a doua oară basma curată. Oameni de bună credință își pun speranțe că politica va pierde un om de o mare valoare și demnitate cum este Antonescu. Cade, încet, cortina, spectacolul s-a încheiat, iar showul de zile mari pline de mizerie ne-a costat pe fiecare cam 1.08 euro.

p.s. În Republica Moldova un partid socialist a colectat semnături pentru aderarea țării la Uniunea Vamală, cu Rusia. Dacă trec de verificările BEC, organizatorii vor primi cadou un referendum național, care indiferent de rezultate, va aduce multă mizerie politică la televizor, slăbind economia țării cu vreo 52.000.000 lei (3 mln de euro si 1 mln de dolari). Asta în timp ce unii visează integrare europeana, niște oameni care peste noapte s-au gândit să facă un referendum ciuruie un pic bugetul de stat și așa afectat și ca vai de el…

Advertisements

One Response to Cum să cheltui aiurea vreo 20.000.000 euro?

  1. Pingback: Despre politică. Și despre fete « Ion Gnatiuc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s