Aventurile românilor în Rusia

[Rezumatul] aventurii a trei tineri români în Rusia
scris de Maria Cărbunaru

Totul a debutat cu o întâmplare: ședeam la Constanța cu băieții (Bogdan si Ștefan) și făcusem deja planul: tren Constanța – București, București -Iași. De la Iasi autocar spre Chișinău, făcusem rezervare. Și ce să vezi -minunea cfr-ului, trenul are întârziere. Nu așa oleacă – vreo 50 de minute. Ieșim din gară cu biletele luate și desfacem un pui la rotisor. În timpul ăsta vad că se așează lânga noi ca un domn un microbuz pe care scrie CHIȘINĂU. Zic- măi, voi vedeți ce văd și eu? Zdup cu biletele în gară, ne recuperăm 90 procente din sumă și ocupăm chiar ULTIMELE DOUĂ locuri rămase goale. Ajungem la miezu’ nopții în Chișinău, cu un număr greșit de telefon la care tot sunam și ne răspundea un nene că… nu-i aici dom’le familia Raulet (aia de-o căutam noi). Ei, și mergem cu taxiu’ vieții (care, apropo, nu e chiar taxi, ci așa -mașină de tocmeală) la o casă de la adresa pe care o avea Bogdan (a unui coleg). Știam că tre să fie casa cu acoperișu verde, dar ce să vezi în noapte dacă-i verde au ba. Și iese o tanti care ne sporovăiește de la balcon pe o rusească din aia îmbârligată de nu mai știu unde o să dormim în noaptea asta.

Până la urmă, avem noroc că fratele colegului avusese o petrecere și acum își conduce invitații spre ieșire, fix la poarta de la curtea alăturată. Dormim frumos. A doua zi, sunăm pe nenea Iurie să mergem cu el la Moscva. Nenea Iurie zise că abia s-a întors și că merge a doua zi. Mai stăm de Ziua Independenței la Chișinău și vedem cum petrec moldovenii.

Mergem la un autocar pe care credeam că îl pierdem și dăm de nenea Iurie, care ne-a păstrat locurile din fața și, fie vorba între noi, s-a purtat ca un domn cu noi. Trebuie să-i facem o cinste de ne mai vedem si la tot neamu lu Tutunaru. Ce să mai, autocar de moldoveni, 96% bărbați, strașnici, cu vorba pusă bine și morala tot așa :). Dar ajungem mulțam Domnului.

La Moscova – frumos dom’le, și MARE, că dacă nu e Mare, e dijeaba. Am vizitat și făcut poze, și văzut artificii. Dar la Sankt Pitirburg… fuuu, ce să mai – o nijuterie de oras, că l-ai lua acasă, nu alta! Am fost la Hermitage, la un pod care se rupe noaptea la ora 1.00, la grădinile Petergof, care m-au lăsat… 🙂

[…]

După puzderie de întâmplări din Rusia, pe care tre sa vi le povestesc la un ceai, că aici nu mai e loc, sunăm iar pe nenea Iurie, să ne ducă acasă, că dacă expira viza, vine taică-miu să mă ridice pachet de la pușcărie. Și nu de alta, dar nici nu se înțelege cu ăștia… 🙂 Face nenea rost de alt șofer, pe care tot îl sunăm de pe alte telefoane de la oameni cumsecade din autogară și ne urcăm. Agiungem la Chișinău și înapoi acasă.

[va urma]

Advertisements

One Response to Aventurile românilor în Rusia

  1. Lia says:

    Ion, frumos mai scrii.Mai mare dragul sa-ti citesc “articolasele”.Daca o tii tot asa poate treci si tu in randul scriitorilor din R.Moldova, sa te citeasca copii pe la scoala 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s