Zâmbește, ești live!

Nu s-a uscat cerneala de pe contractul semnat cu cei de la Privesc.Eu că deja s-au aruncat cârcotașii pe mine zicând că nu e posibil așa ceva, că e o rușine pentru neamul meu dacă nu ne-am zgârâiat pe față cu cei care am dezbătut aprig în trecut. Că nu e voie și nu e bine să te înțelegi bine. Dar repet, trăim într-un secol în care dușmanii sau concurenții de ieri ne pot deveni prieteni sau parteneri. Iar faptul că fac parte din familia Privesc.Eu e o plăcere. O onoare.

Clujul reacționează pozitiv în privința lansării noastre. Cu toate că în oraș sunt singur, formăm o echipă cu oamenii de pe cele două maluri de Prut pentru că în orice clipă poate fi nevoie de ceva, de aceea vorbesc la plural, iar ajutor și sprijin găsesc la orice oră. Tragem din greu să ne extindem cât mai rapid și mai puternic. Dar e o muncă frumoasă, pozitivă, care te motivează să o iei mereu de la capăt chiar dacă se creează impresia că nu mai găsești energie nicăieri.

Colegii de breaslă jos pălăria! Ardeleni calmi, sinceri, săritori la nevoie. Curioși. Îmi cercetează sculele, legitimația de presă să se convingă că sunt eu și nu altul, după care intră pe net. Și sunt inundat de întrebări.

– Sigur ești tu pe Cluj? Poza ta nu apare pe site.
O să apară. Curând. 🙂
– Privesc.Eu adică eu privesc sau Privesc European Union?
Și, și. 🙂
– Hm… dar voi publicitate nu aveți pe site. Cine e în spatele vostru? (cu o față din aia încrezută că în sec. XXI e imposibil să nu fii murdărit politic)
Nimeni. Noi suntem spatele nostru. Nici măcar Dumnezeu, pentru că evenimente religioase nu transmitem.
– Păi… cum așa, nimeni? Și ai salariu sau e voluntariat? Păi cine te plătește dacă nu e nimeni în spatele vostru? De unde vin banii?
Banii vin de la Chișinău. 🙂
– Imposibil!!
Între timp, sare în ajutor un coleg:
– Horică, la ei totul e posibil! La ei e mai bine ca la noi! Autobusul, de exemplu, oprește unde vrei tu, nu unde vrea el, în stație adică. Și nu mergi tu după bilete, ci vin biletele la tine!
Apoi, către mine:
– Rutiere le zice la alea, nu?!

Între timp ce îmi instalez echipamentul, urmează un proces amplu de cercetare a tot ce fac și cum fac. Oamenilor nu le vine să creadă că albinuța noastră emite în eter dintre camerele lor avioane :). Și apoi toată lumea se obișnuiește. Privesc.Eu a devenit un element obișnuit în arhitectura mass-mediei din Cluj și asta e tot ce contează. Vom transmite live cât mai mult, vom încerca să redăm evenimente într-un număr cât mai mare și să acoperim o arie cât mai largă. Vom încerca să fim cât mai buni, mai eficienți și mai calitativi. Într-un fel, cerem sprijinul vostru pentru asta!

Advertisements

2 Responses to Zâmbește, ești live!

  1. obiectiv says:

    “emite în efir” efir e în rusă. în română e eter.

    și da, în spatele privesc.eu sunt politicieni, în România, ei se caută încă. Salut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s