Unirea stropilor de ploaie

Am ajuns și în acest an la Alba Iulia. Nu puteam lipsi din orașul Unirii, acolo unde anul trecut înghețasem la propriu simțind feeria sărbătorii și la figurat, cu gândurile înghețate în așteptarea Ordinului de la MJ, care mi-a reîntors drepturile încetățenindu-mă.

Lume multă pentru vremea ploioasă de afară. Ploaie și vânt. Un fel de atmosferă de Bălți. Evenimente puține și sărace în conținut, cu puternica amprentă a guvernării care s-a ferit să ofere finanțare pentru așa o sărbătoare. Un pic dezamăgit sau poate că prea obișnuit eram cu mulțimea de anul trecut care se arunca la picioarele lui Dan Diaconescu.

Au fost și cei care mai țin în viață mișcarea împotriva exploatării Roșiei Montane. Anul trecut televiziunile nu-și puteau desfășura transmisiunile live din cauza lor, anul curent doar vreo 2 cameramani bătuți de soartă și de ploaie.

Am băut un vin fiert și am revenit la Cluj, unde ploaia s-a oprit. O senzație tristă că de la an la an se mușamalizează spiritul sărbătorii. Se încearcă concentrarea tuturor evenimentelor pe București, iar provincia e lăsată în derizoriu. Patriotismul ăsta de paradă care se încearcă a fi educat distruge tot ce mai este veritabil cu titlu de valori.

Ceremonialul schimbării Gărzii Cetății

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: