vindem dragoste de sărbători

Clujul meu drag s-a îmbrăcat un pic cam straniu în ultimele zile, trecând de la o ploaie rece, amestecată cu fulgi rătăciți, la străzi uscate mângaiate de vânturi sălbatice care răzbat până în măduva oaselor. Astăzi, dintr-un oraș pustiu, bântuit de sesiune și studenți stresați și agitați care au ascuns gălăgia și vâlva urbei în spatele cărților roase de mucegai, s-a transformat într-un oraș viu, peste noapte, cu forțe de Făt-Frumos. Pe stradă văd doar tineri mulțumiți, buze de fete zâmbind cu trandafiri în brațe, care țin de mână băieți ce pășesc agale, mândri de gestul pe care l-au făcut. Totul se înscrie perfect într-un tablou davincian care emană pozitivism și siguranță că trăim într-o lume atât de frumoasă, deși la un moment dat dă peste margini toată falsitatea asta care se ascunde în zâmbete forțate, în flori care nu înseamnă nimic, în strângeri puternice de mână care alungă căldura, în ochi rătăciți în zare după setea de fericire care îi macină de atâta timp.

Toată zarva asta cu așa-numita zi a îndrăgostiților mă face să alerg nehotărât între două extreme: de la oamenii care iubesc necondiționat, în fiecare zi, pentru care fericirea o ia de la capăt cu aceeași energie în fiecare dimineață, transformând cele mai puternice necazuri într-o adevărată sărbătoare numai datorită omului drag din preajmă capabil să absoarbă emoțiile de toate culorile, oameni pentru care iubirea e un dar, nu o povară, la oamenii pentru care această zi, alături de ziua lui/ei și cea de 8 martie înseamnă un moment dificil în care imaginația e pusă la grea încercare în vederea plăsmuirii unui gest care se va vrea a fi cu greu uitat, oameni pentru care această zi e un colac de salvare în relațiile în care sunt implicați.

Am spus-o și o mai repet: dragostea nu are nevoie de zi de sărbătoare! Ziua Dragostei este în fiecare zi, atunci când o oferi și când o primești, atunci când nu ai nevoie de inspirație pentru gesturi sau surprize, iar 14 februarie nu e decât ziua în care ard cele mai multe lumânări și în care se emană cea mai puțină căldură, ziua în care se cumpără cele mai scumpe cadouri care valorează cel mai puțin, ziua în care se bea cel mai mult vin, dar în care nimeni nu se îmbată de la fericire, ziua în care tot mai mulți fac sex și tot mai puțini fac dragoste, ziua în care se oferă cele mai strânse îmbrățișări și se primesc cele mai slabe afecțiuni, ziua în care se vând cele mai multe flori care se ofilesc cel mai repede.

Dragostea nu constă în inima de pluș cumpărată de la colțul străzii ori în trandafirul înghețat oferite de Valentine’s Day ori Dragobete, ea nu e monedă de schimb pentru gesturi întâmplătoare ori forțate ori materiale fără de rost. Dragostea adevărată se oferă în rate fără a aștepta să primești ceva în schimb, dar care, bazată pe sinceritate și devotament, va trezi respect și încredere mișcând soarele și celelalte stele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s